Začnite zopet verjeti vase!

14.06.2017

Vsi vemo, da če želimo uspeti, moramo verjeti vase. 
Ljudje pogosto izgubijo vero vase, kadar se soočajo s strahovi in neuspehom. Večina ljudi ne uresniči svojih sanj, ker obupajo že ob prvi oviri.                
Zavedati se moramo, da so neuspehi del življenja. So odlična učna lekcija in pokazatelj, da se moramo stvari lotiti drugače. Danes vam bom predstavil nekaj načinov, ki vam bodo pomagali okrepiti vero vase in v vaše sposobnosti.

1. Sprijaznite se s trenutno situacijo

Življenje lahko vedno izboljšate, ampak izjemno pomembno je, da se s trenutnim stanjem najprej sprijaznite. Nehajte biti jezni nase in si ne očitajte preteklih napak. Iz njih se nekaj naučite in jih ne ponavljajte. Ko si boste oprostili, boste situacijo lažje spremenili na bolje.

2. Razmišljajte o preteklih zmagah
Razmišljanje o preteklih uspehih vas lahko zelo motivira, da se zopet lotite naloge. Naj bodo velike ali male, spomnite se na vse zmage, ki ste jih doživeli. Pomislite, kako odlično ste se počutili. Ugotovili boste, da ste lahko zopet zmagovalci. 

3. Zaupajte si

To je ena izmed najbolj pomembnih stvari, ki vam bo pomagala izboljšati samozavest. Moč, pogum, samozavest in ljubezen se skrivajo v vas samih. Naredite vse, da jih lahko spet najdete. Predlagam meditacijo, pisanje dnevnika in aktivnosti, ki vam bodo povrnile zaupanje vase.

4. Pogovarjajte se s seboj

Vsak dan se s seboj pogovarjajte. Zapomnite si, da za svoje cilje, sanje in spremembe navad ne potrebujete dovoljenja drugih ljudi. Vi ste tisti, ki odločate o svoji sedanjosti in prihodnosti. Morate se motivirati in spodbujati. Uporabljajte pozitivne afirmacije in sami sebe prepričajte, da zmorete vse. 

Pet korakov do zmagovalne miselnosti

6. V vsaki stvari poskusite najti nekaj pozitivnega

Pozitivna naravnanost je eden izmed najhitrejših načinov, da začnete verjeti vase. Bodite hvaležni, smejte se in se osredotočite na dobre stvari v vašem življenju. V vsaki stvari poskusite najti nekaj dobrega. Zagotavljam vam, da boste srečnejši.

7. Osredotočite se na svoj cilj

Nedvomno bodo prišle situacije, ko vam bo majhen glas v vaši glavi poskušal prepričati, da odnehate. Začeli boste dvomiti vase in se spraševali, če je vredno nadaljevati. NIKOLI ga ne poslušajte. Bodite močni in nadaljujte. Nikoli ne obupajte nad seboj. Nadaljujte svojo pot in prišli bodo do cilja. 

 8. Poiščite si pomoč

Obstaja mnogo strokovnjakov, coachev, knjig in skupnosti, ki vam lahko bistveno pomagajo. Brezplačno tedensko dozo motivacije boste dobili že na Smiljanovi strani na Facebooku, kjer ga lahko vsak ponedeljek spremljate v seriji Mini Motivator.
Srčno pa vas vabim, da se mi pridružite v Top Success Clubu, kjer smo pripravili izjemno ugoden program za doseganje ciljev na osebnem in poslovnem področju. 

Vabljeni!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.